Als specialist op het gebied van Raymarine apparatuur en met mijn ervaringen als zeiler, kan ik u van dienst zijn met het leren kennen van uw schip en apparatuur. Denk hierbij aan tochtvoorbereiding, kaarten, boeken, weer, sluizen en bruggen, papierwerk. Welke reserve onderdelen neem ik mee? Hoe vervang ik deze, wat kunt u allemaal zelf? Samen uw schip leren kennen? Ik kom graag bij u aan boord om u hiermee van dienst te zijn!

Met mijn ervaring als solo zeiler, maar ook als wedstrijdzeiler op een schip met volledige bemanning, weet ik wat er nodig is om het schip onder controle te houden. Vooruit te kijken en problemen aan te zien komen. Ik kan u leren omgaan met uw schip zodat u tijdens het varen minder stress ervaart en meer kan genieten. Met een paar simpele trucjes komt u al een heel eind.

Als schipper ben ik in te huren voor instructies op uw eigen schip. Samen voeren wij de lastige manoeuvres uit waar u tegenop ziet en praat ik u hier stap voor stap doorheen, geef ik tips en passend advies. Denk hierbij aan wegvaren en aanmeren, sluizen en bruggen en diverse zeilmanoeuvres. Vaart u alleen, met z'n tweeën of met het hele gezin? Iedereen kan zijn bijdrage leveren en niemand hoeft zich te vervelen. Met duidelijke communicatie weet u van te voren wat belangrijk is. Weet u wat u van elkaar kunt verwachten en hoeft er zeker niet geschreeuwd te worden!